Манчега овце (Manchega sheep)
Породата е създадена в района  Ла манча - Испания.Породата е с направление за месо и мляко, като годишния млеконадой е около 100литра.

Булонска порода-най-елегантнатния тежковоз
Изящната Булонска порода, е най-елегантната от всички тежковозни породи и води своето начало от началото на Рим.

Белгийско синьо говедо(Belgian Blue-White)
Белгийското синьо говедо е с произход от Централна и горната част на Белгия и те, в един дълъг период, представляват почти половината от добитъка в Белгия.

Сел Франс(Selle Francais horse)
Франция има дълга и богата история в развъждането на коне.Най-интензивно развиващата се селекционна програма е посветена на Сел Франса - една от най-добрите спортни породи в света.Другото название на породата е Френски ездови кон.

Холщайнер(Holstein horse)
Холщайнерът е най-старата от немските полукръвни породи.Тези коне са плод на системното развъждане на съществувала в най - северната провинция на Германия, Schleswing - Holstein, порода в продължение на 750 години.

Олденбургски кон(Oldenburg Horse)
Олденбургът е добър пример на порода, претърпяла много промени и запазила се във времето.Първоначално е бил използван като добитъчен (стария тип) кон през 17 век и е удовлетворявал различните нужди на германските ферми.

Холандски полукръвен(топлокръвен) кон(KWPN horse)
Развъждането в Холандия на най-удачните коне от  ездовите и спортни породи започнало  с отбор и селекция на местни коне които на по-късен етап били кръстосани с чистокръвни английски внасяни от цял свят, включително  Британия, Ирландия, Франция и САЩ.

Асаф(асаф) - порода овце за месо и мляко
Овцете от породата Асаф (Assaf) са създадени в резултатът на кръстосването между породите Аваси (Awassi) с Източнофризийска(East Friesian Milk sheep).

Мутон шароле (Charollais sheep)
Породата е създадена в долината Шарол - Франция.Нейното начало води от 1800 г. чрез кръстосването на лестър с местни породи.

Маркиджана - порода говеда за месо
Породата е създадена в Централна Италия чрез кръстосване на местни говеда с бици от породата Кианина.

Макленбургски кон
Немска полукръвна порода, имаща много общо с хановерския кон по произход, екстериор и работни качества.

Булонска порода-най-елегантнатния тежковоз
Изящната Булонска порода, е най-елегантната от всички тежковозни породи и води своето начало от времето на Рим.Нейната родина е Западна Франция и подобно на першерона в нея се усеща силно влияние на кръв от източните породи.

Берберски кон-история и хармония
Съвършено ясно остава това, че за развитието на породите коне в света берберските коне са оказали влияние повече от всяка друга порода, освен арабската.

Клайдесделски кон-британска тежковозна порода
Родината на Клайдесделският тежковозен кон е местност в графство Лeнаркшир, по поречието на река Клайд.

Суфолкски кон-британска тежковозна порода
Най-старата тежковозна порода във Великобритания е Суфолкската, получила името си от графство Суфолк-Източна Англия, където се развъжда чистопородно от 16век.

Кохинхина-порода кокошки за месо
Породата кохинхина е създадена в Китай в резултат на продължителна селекция и отбор на кокошките с високи месни показатели.

Хакней-конете, които са возели аристокрацията
Хакней са елегантни впрегатни коне със спецефичен висок ход, който изглежда прекрасно във впряг. Създадени в Англия в началото на ХVІІІ в.

Породи(раси)пчели разпространени по света
Те обикновено имат високо развита нервна система и имат характерен сложен обществен начин на живот.Медоносната пчела се отнася към род Apis и в него са включени четири вида.

Lohmann Brown Classic - хибридни кокошки за яйца
Птиците от Хибрида  са кафяви и снасят яйца с кафяво оцветена черупка. Кокошката е високопродуктивна с отлична конверсия на храната и много високо качество на яйцата.

Инра 401, сравнително нова но перспективна порода овце
След серия от експериментални кръстоски между Berrichon du Cher x Романовска, които започват през 1963, получените приплоди, които отговарят на заложените показатели се кръстосват с романовски овце.

Фризийски кон-ще ви очарова от пръв паглед
Това е една от древните европейски породи, водеща своето начало от средновековието.Родината на тези коне е провинция Фризланд, разположена в северните части на Холандия.

Белгийски заек-декоративна порода
Породата е създадена в областта Фландрия(Белгия).Характеризира се с дълго туловище.Цветът е наситено-оранжев, светло-жълт или преливащо кестеняв.

Романьола-говеда за месо и работа
Кланичния рандеман е 58-60%, а младите говеда показват растежна способност при угояване - 1300 г.

Орпингтон-порода кокошки за комбинирано направление
Породи кокошки за комбинирано използване, получили своето название от град Орпингтон в графство Кент в Англия, където е била въведена от Уилям Кук.

Сардинска(сарда) овца
Сардинската овца се използва главно за производство на мляко, от което се произвежда сирене.

Български тежковозен кон
Българският тип тежковозен кон се отличава с масивно телосложение, здрава конституция, добър екстериор, спокоен темперамент и отлична работоспособност.

Българско сиво говедо
Стара и примитивна местна порода, послужила за основа за създаването на всички наши породи до 1981 г.

Англо-нубийска коза
Англо-нубийските кози са едни от най-едрите. Средната маса на майките е 65 - 80кг(до110), на пърчовете  90 - 110кг(до140).  

Блонд д`Акитен- говеда от типа за месо
Световният рекорд по кланичен рандеман от 70% принадлежи на Блонд д`Акитен.Животните  се изкупуват на една от най-високите цени на ...

Хафлингер, идеалният кон за цялото семейство
Характерни черти на конете от тази порода са относително ниският ръст, изключително масивното тяло, красивите телесни форми, лекият ход,...

Лакон- порода овце от направление за мляко
Средна млечност: 270 литра мляко(до 800л) след отбиване на агнетата на 25дневна възраст.

Хибриди гъски
От гъските също се създават хибриди. Използват се както междупородни, така и междулинейни съчетания.

Монбелиард- порода говеда
Породата Монбелиард е млекодайна, но и с безспорни месодайни качества.

Хибридът Шумен 2
Създаден от колектив от научни сътрудници и специалисти през 1992г.и се отличава с висока продуктивност и пригодност за отглеждане при традиционни условия.

Мускусна патица(Muscovy duck)
Мускусната патица  произхожда от Ю.Америка, където се среща и в диво състояние. Тя се смята за отделен вид.

Финландски ландрас
Характерна черта на тези породи е тяхната полицикличност - спосодност да се заплождат през цялата година, а не само през определен сезон.

Американски рисак-
Специализирана порода за спорт - надпрепускане в тръс и раван с двуколка. Създаден е чрез сложно възпроизводително кръстосване.

Породата Хиос-
Средната продължителност на дойния период е 201 дни с големи отклонения - плюс - минус 44 дни. Млечността варира също в широки граници - от 160 до 450 кг,.....

Двупороден хибрид"Шумен"
При добри условия на отглеждане и хранене се реализира  0,750-0,850 кг среден дневен прираст при 3,2-3,5 кг разход на фураж за 1 кг прираст.

Пиемонт-говеда с направление за месо
Телесните форми са по-нежни, по-дребни са на ръст - височината при холката при кравите е 130-140 см,....