породи:
линкове:
   Породата е създадена в областта Фландрия(Белгия).Характеризира се с дълго туловище.Цветът е наситено-оранжев, светло-жълт или преливащо кестеняв.
  Това е доста едра порода, притежава дълго леко тяло,уши дълги, тесни и прави.Козината е гъста и къса.Маса 5 - 5,5 кг, по други сведения - средното тегло е около 3,6 кг.Продължителността на живота е 5 год.За женските препоръчителното начало за размножаване е на възраст 9 месеца- първото раждане е тогава, когато женската достигне едногодишна възраст.Причината се крие в


 


Белгийски заек(Belgian Hare)
Какво ново?
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.                       
Белгийски заек(Belgian Hare)
препоръчително да се отглеждат в просторни клетки и места за разходка.В порциона на белгийските зайци трябва да се поддържа съотношение между суха храна и сено.Не е нужно да се храни със свежи плодове и зеленчуци, които предизвикват у тях  стомашно разстройство.
  Белгийските зайци не са подходящи любимци за деца , понеже са много едри, подвижни и подхождат по-скоро на опитни любители.

Белгийски заек(Belgian Hare)
анатомическите особености  на тази порода:до достигане на едногодишна възраст тазовите кости са сближени(събрани) и раждането не може да осъществи без допълнителна помощ.
Раждат обикновено по 5 - 12 зайчета.Бременността продължава 28 - 34 дена, по-често 30 - 32.
  Белгийските зайци се отличават с особена активност, затова е