породи:
линкове:
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.
                       
Франция има дълга и богата история в развъждането на коне.Най-интензивно развиващата се селекционна програма е посветена на Сел Франса - една от най-добрите спортни породи в света.Другото название на породата е Френски ездови кон.Както при всички полукръвни породи Сел Франса е създаден чрез смесването на различни породи.Обаче негова отличителна особеност се явява наличието на рисиста кръв.
Създателите на породата били много внимателни с кръстосването и развъждането на конете, до получаване на желаните качества.Сел Франса е пример за това.Конете от тази порода се използват за обездка, състезния или пък дори за любителска езда.
Конете от тази порода нямат толкова отличително белези, защото при създаването участие са взели
Сел Франс(Selle Francais horse)
Сел Франс(Selle Francais horse)
са по-масивни; други са по-едри и силни; трети са с по-широка крачка на тръс; четвърти са по-дребни, но с буен темперамент; а последния тип са средно големи и силни коне.
 

Сел Франс(Selle Francais horse)
коне от всички краища на Франция.Като цяло конят е висок- ръстът варира от 155 до 172см, с чудесна структура.Различават се 5 типа коне, базирайки се на големината на ездача.
Вътрепородните типове са такива с по-голямо влияние на тежковозната кръв и