породи:
линкове:
Новини
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.                       
04.02.2010г.

       Сметката на Държавен фонд „Земеделие” е заредена с 302 млн. лв. за доизплащане на всички суми по директните плащания на площ за 2009 г. Това обяви изпълнителният директор на фонда Калина Илиева на съвместен брифинг с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов днес.

„Така пет месеца по-рано от регламентирания срок на земеделските производители ще бъдат преведени всички национални доплащания”, каза Калина Илиева. Парите ще се нареждат по сметките на фермерите от утре.

04.02.2010г.

       Съдийски състав на Административен съд – Варна се е произнесъл с разпореждане да бъде преустановено запечатването на входните врати на Рибна борса на Кооперативния пазар, съобщават от съдебната институция.

Производството е било образувано по молба на прокуриста на „Пазари” ЕАД Владимир Михалчев заради установени поставени обозначителни знаци, с които е възпрепятстван достъпът до Рибната борса.

В мотивите си съдът сочи обстоятелството, че действията на Регионална ветеринарномедицинска служба – Варна трябва да почиват на административен акт и на закона. Един обект, за да бъде запечатан, първо трябва да има издадена заповед съобразно Закона за храните за спиране на експлоатацията му.

Запечатването на обекта без да е издадена такава заповед се явява незаконосъобразно, посочват от съда.