породи:
линкове:
Мускусната патица  произхожда от Ю.Америка, където се среща и в диво състояние. Тя се смята за отделен вид. В последно време се разпространява и в Европа.
Оперението най-често е бяло, черно или пъстро.За разлика от другите домашни патици,мускусната има способността да лети  доста добре и често каца на дървета. Внушителна,  това е най-голямата от всички домашни патици. Те се хранят главно с подводна растителност, семена, дребни ракообразни и др.Мускусните патици не  плуват много защото техните мастни жлези са недостатъчно развити, сравнено с повечето патици.
  
   Главата е гола, покрита с  големи червени израстъци с брадавици около основата на човката и около очите, което я прави уникална. Живата маса на възрастните патици е 2,6-3 кг., а на патоците4,5 - 5,0 кг. Пронасянето започва на 6-7 месечна възраст, а носливостта е 60-80 яйца. Оплодяемостта е 85-90%, а люпимостта - 60-65%.
   Има агресивен характер, но се неми. Месото на мускусната патица е висококачествено. При принудително угояване се получава около 400 гр. черен дроб. [ още ]
                                                        
Мускусна патица(Muscovy duck)
Какво ново?
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.                       
Мускусна патица(Muscovy duck)
Мускусна патица(Muscovy duck)