·ПОРОДИ·ИНФОРМАЦИЯ·ЖИВОТНОВЪДСТВО·ФИНАНСИРАНЕ·СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ·
породи:
линкове:
Хановерски кон(Hanoverian)
   Хановерската порода е една от най-известните породи в Европа. Възникнала е през последните  300 години в Германия, главно в провинция Хановер.Разпространена е в равнинните части край бреговете на Атлантическия океан, района на Балтийско море и редица други райони на Европа, Турция, Израел и др.
   Създадена е по пътя на кръстосването на местните кобили с подобрени жребци, жребци от източноруската порода и чистокръвни английски жребци.
  Хановерските коне се характеризират със спокоен темперамент, леки движения и се налагат като едри ездови и впрегнати животни - височината при холката 165 - 175 см. Конете притежават красив екстериор с еластични свободни движения и широка крачка. Те са с добър нрав, лесно се поддават на дресура и имат качества за всички спортни дисциплини, особено за прескачане на препядствия. Като полукръвна порода се отличават с добри качества за използване и в селското стопанство. Отговарят превъзходно на нуждите за спорта.
  В България се използват за създаване на спортен тип коне. За тази цел кобили от Източнобългарската и Дунавската порода се кръстосват с хановерски жребци.

Хановерски кон(Hanoverian)
Хановерски кон(Hanoverian)
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.

                       
Добавете коментар във форума.