породи:
линкове:
     Хафлингерът е планинска порода коне, създадена в Австрия и намерила широко разпространение в много страни.Началото на днешните Хафлингери може да се проследи до 1874 с раждането на жебеца "249 Фолий" с майка една престижна подобрена тиролска кобила и баща полу-арабския жребец "133 ЕлБедави XXII."  Характерни черти на конете от тази порода са относително ниският ръст, изключително масивното тяло, красивите телесни форми, лекият ход, добрият нрав и невзискателност към условията на гледане и хранене. Уникалността му се дължи, разбира се, на неговия кестеняв цвят с златен отенък и дълга "течаща" бяла грива и опашка.

 


Хафлингер(Haflinger)
Какво ново?
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.                       
 Хафлингер(Haflinger)
Височина при холката:138 — 150 см
   В нашата страна развъждането на коне от породата Хафлингер започва през 1983 г. с оглед още по-пълното задоволяване на планинските райони с подходящи за работа коне, а също така потребностите от коне за любителска езда, конен туризъм и детско-юношеските спортни школи.
   Развъждането на коне от тази порода е съсредоточено в коневъдната ферма в гр. Разлог и в частни стопани в Старозагорски район.
                                 
 Хафлингер(Haflinger)