породи:
линкове:
Българско червено(Bulgarian Red)
   При създаването на породата е бил използуван методът на сложното възпроизводително кръстосване.Някои говеда са с кръв от Симентала , а други говеда са имали кръв от Червеното садовско говедо.Основна порода подобрителка за създаването на Българското червено говедо е Червеното датско, у която се съчетават високата млечност, добри телесни форми и добри месни качества.
    Българското червено говедо се характеризира с нежна и здрава конституция.Главата е нежна , суха и добре моделирана. Шията е тънка и дълга, с много и фини гънки на кожата.Холката е средно висока и дълга. Гърдите са дълбоки и средно широки, гърбът и поясницата са дълги и средно широки.Крупата е дълга , широка и равна. Коремът е обемист, но не е увиснал. Хълбокът е голям и празен. Крайниците са добре поставени, но се срещат животни със съблевидни задни крайници. Копитата са здрави.Косъмът е червенокафяв. Кравите тежат 500-550кг, а биците -800-900кг, с 3500-4000кг млечност, с 3,7- 3,8% масленост.Контролираните крави са имали 4318л годишна млечност с 3,79% масленост.

·ПОРОДИ·ИНФОРМАЦИЯ·ЖИВОТНОВЪДСТВО·ФИНАНСИРАНЕ·СЕЛСКОСТОПАНСКИ ЖИВОТНИ·
Българско червено говедо(Bulgarian Red)
ЗА ДЕСКТОПА         |       АРХИВ         |      СТАТИИ       |        ТЕРМИНИ       |        ЛЮБОПИТНО       |        ФОРУМ
                                                              Собственик и администратор: Pancho Radev
                                                  Copyright2006 © Zooferma.com. All Rights Reserved.